Συνταγές
Πολύ ωραίο κέικ με τρούφα, ιδανικό για όλες τις ώρες !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Elena Psillia”
Υλικά:
250γρ βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανιλιες
1 κούπα γάλα
500γρ αλεύρι που φουσκώνει
70γρ τρούφα (Εγω έβαλα παραπάνω)
Κακάο
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ενα, να τα απορροφά το μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες. Μετά προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι τελειώνοντας με το αλεύρι. Μόλις τα υλικά ενωθούν προσθέτουμε τη τρούφα την οποία έχουμε αλευρώσει ελαφρά για να μην κάτσει στον πάτο και ανακατεύουμε.
Σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα αδειάζουμε το 1/3 από το μίγμα μας και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο. Καλύπτουμε με το μισό από το μίγμα που έμεινε και πασπαλίζουμε πάλι με σκόνη κακάο. Στο τέλος καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα μας και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αέρα, για περίπου 1 ώρα. Εξαρτάται πάντα από το φούρνο μας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Elena Psillia”