Συνταγές
Ωραία ιδέα για γλυκό ψυγείου με βάση κουλουράκια πού έμειναν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Metaxia Kokkinou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε τα κουλουράκια μας στον πάτο στην φόρμα που θα φτιάξουμε το γλυκό. Στα καινά σπάζουμε ορισμένα και τοποθετούμε. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι προς το πηχτουλο και περιχυνουμε τά κουλουράκια και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι
1 κούπα μεγάλη τού καφέ ζάχαρη και 1 μισυ νερό. 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι, 1 σφηνακι λικέρ της αρεσκείας μας. (λικέρ από κράνα ). Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι με μισό χυμό από λεμόνι για 7′ από την ώρα που θα πάρει βραση.
Φτιάχνουμε τώρα την κρέμα..
Βάζουμε σέ κατσαρολακι 500 γρμ γάλα 1 αυγουλακι, 2 βανιλιες, 3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ, μια τσιμπια αλατακι . Και ανακατεύουμε συνεχόμενα με τόν δαρτη αυγών μέχρι να πήξει η κρέμα. Στο τέλος βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα λοιπόν από πάνω και αφήνουμε να κρυώσει .
Στο διάστημα αυτό φτιάχνουμε ζελέ από 2 κουτακια, σέ άρωμα φράουλας. Δηλαδή 2 κούπες κρύο νερό να βράσει, ρίχνουμε μέσα τίς σκόνες από τά δύο φακελάκια, νά διαλυθούν, και ύστερα πάλι 2 κούπες κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς το ζελέ. Ρίχνουμε επάνω από την κρέμα.
Ξανά στο ψυγείο. Όταν κρυώσει καλά το ζελέ από πάνω , αλείφουμε με λίγη σαντιγί από το ζαχαροπλαστείο και λίγο σιρόπι φράουλας από πάνω. Για την σαντιγί μπορούμε να χτυπήσουμε και γκαρνι με γάλα το μισό φακελάκι.
Η Συνταγή είναι από κ. Metaxia Kokkinou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.