Συνταγές
Καιρό τώρα ψάχνουμε για συνταγή ψωμιού χωρίς ζύμωμα και πολύωρη αναμονή…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Lina Mantziara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600γρ αλεύρι γοχ
400ml νερό
12γρ μαγιά ξηρή
12γρ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε αλεύρι με μαγιά και αλάτι ανοίγουμε λακούβα και σιγά σιγά ριχνουμε νερό και ανακατευουμε με μια μαριζ(σπάτουλα σιλικόνης)
Η ζύμη κολλάει δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι.
Ξεκούραση 30′
Αλευρωνουμε τον πάγκο τοποθετούμε το ζυμάρι και το αλευρωνουμε.Με απαλές κινήσεις το ανοίγουμε και το διπλώνουμε ρόλο.
Επαναλαμβανουμε τη διαδικασία του ρολαρισματος 3 φορές.
Καίμε το ταψί μας στο φούρνο και βγάζοντας το ρίχνουμε λίγο αλεύρι και τοποθετούμε το ζυμάρι μας.
Χαράζουμε την επιφάνεια και ψήνουμε. 190° για 38 λεπτά και 220° για 10 λεπτά Στον αέρα!
Η Συνταγή είναι από Lina Mantziara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για το πως να φτιάξετε το πιο εύκολο και αφράτο ψωμάκι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Dimitri Michailidi”
Υλικά
1 1/2 κ.γ. μαγιά στιγμής
260γρ. χλιαρό νερό
360γρ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά, το νερό, το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι, και ζυμώνουμε με το γάντζο για 10 λεπτά.
Αρχίζουμε με χαμηλή ταχύτητα, και συνεχίζουμε με δυνατή ταχύτητα. Κάνουμε την ζύμη σε μπάλα και την βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος.
Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο μας και αδειάζουμε την ζύμη. Ρίχνουμε αλευράκι και την διπλώνουμε.
Την βάζουμε στο ταψάκι μας, την χαράζουμε, και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 40 λεπτά.
Ραντίζουμε με νεράκι ή με το πινέλο και ρίχνουμε από πάνω σουσάμι, ηλιόσπορους ή ότι άλλο θέλουμε. Βάζουμε στον φούρνο ένα μεταλλικό μπωλάκι με νερό. Έπειτα βάζουμε το ψωμί να ψηθεί στους 220 για 25 λεπτά στις αντιστάσεις.
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Instasuntages”