Συνταγές
Φτιάξτε το πιο νόστιμο ψωμί ολικής στην φόρμα χωρίς ζύμωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
500 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης γοχ
2 κούπες νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουτ. γλ. μέλι
1 κουτ. γλ. αλάτι
2 κουτ. γλ. σουσάμι άσπρο
2 κουτ. γλ. σουσάμι μαύρο
1/2κουτ. γλ. γλυκάνισο σε σπόρους
οι σπόροι είναι προαιρετικοί
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία κοιλότητα στην μέση.
Προσθέτουμε την μαγιά, το μέλι, το χλιαρό νερό, και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλάτι, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη-χυλός.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα.
Ρίχνουμε την ζύμη, με σπάτουλα και πασπαλίζουμε με τους σπόρους.
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει μέσα στον φούρνο, στην χαμηλή σχάρα.
-Η ζύμη είναι έτοιμη, όταν φτάσει στο χείλος της φόρμας.
-Δεν προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Βγάζουμε την μεμβράνη, ανάβουμε τον φούρνο, και ψήνουμε στον αέρα στην χαμηλή σχάρα του φούρνου, συνολικά για μια ώρα ως εξής:
-για 20 λεπτά στους 200ο C για να κάνει κόρα
-για 10 λεπτά στους 170ο C
-για 15 λεπτά στους 150ο C
-για 15 λεπτά στους 100ο C για να στεγνώσει από τις υγρασίες και να γίνει αφράτο μέσα.
Ελέγχουμε με μαχαίρι, η οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
Όταν το ψωμί μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε για 5 λεπτά να ιδρώσει, και μετά το ξεφορμάρουμε.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!