Συνταγές
Ψωμάκι χωριάτικο στη γάστρα, ολικής αλέσεως! Μια συνταγή ακόμη και για αρχάριους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Smaragda Trivoulidi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα 400 γρ. χλιαρό νερό, δύο φακελάκια ξηρή μαγιά, μια κτγ. μέλι, μια πρέζα ζάχαρη και δύο κτσ. ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα για περίπου 20 λεπτά. Η μαγιά θα αρχίσει να ενεργοποιείται και το μίγμα μας θα έχει τη μορφή όπως στη φωτογραφία.
Μετά προσθέτουμε το αλεύρι μας, ( θα πάρει περίπου 1 κιλό), αλάτι και μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο μυρωδικό, συνήθως βάζω ρίγανη και δίνει πολύ ωραία γεύση. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 1/2 ώρα.
Μόλις το ζυμάρι μας φουσκώσει, πλάθουμε ελαφρά με λίγο αλεύρι και σχηματίζουμε ένα ωραίο στρογγυλό φρατζολάκι. Στο μεταξύ έχουμε ανοίξει τον φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς και έχουμε αφήσει τη γάστρα να κάψει.
Με γρήγορες κινήσεις αλείφουμε τη γάστρα με λίγο λαδάκι, τοποθετούμε το φρατζολάκι μας, το χαράζουμε και σκεπάζουμε τη γάστρα. Σε μια ωρίτσα το ψωμάκι μας θα είναι έτοιμο σαν να το πήραμε από το φούρνο.
Η συνταγή είναι από Smaragda Trivoulidi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει νόστιμα πιάτα και συνταγές για όλα τα γούστα!.
Ανακαλύψτε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.