Ορεκτικα
Ψωμάκι τραγανό έξω – αφράτο μέσα, χωρίς ζύμωμα! Από τις πιο εύκολες συνταγές για ψωμί!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Την είδα τη συνταγή και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα. Είναι όντως πολύ εύκολη στην εκτέλεση της και το ψωμάκι βγαίνει ακριβώς όπως το θες.
Συνταγή από την κ Σάββα Μπούμπουρα – Εκτέλεση/ φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!
Υλικά
500 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
1 κουτ γλυκού αλάτι
360 ml νερό ελαφρώς ζεστό
1 φακελάκι μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σε μπολ. Κρατάμε λίγο από το νερό και διαλύουμε στη συνέχεια καλά την μαγιά .
Ρίχνουμε το αλάτι στο αλεύρι. Αμέσως μετά ρίχνουμε το νερό το σκέτο και μετά το νερό με την διαλυμένη μαγιά και ανακατεύουμε μόνο με μία μαρίζ .
Το σκεπάζουμε με μαγειρική μεμβράνη και το αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει .
Άλλος εναλλακτικός τρόπος που κάνω κι εγώ ανάβω λίγο τον φούρνο να ζεσταθεί ελαφρώς κλείνω και το αφήνω μέσα μία ώρα. Μετά την μία ώρα ρίχνω λίγο αλεύρι στον πάγκο και αδειάζω την ζύμη.
Αρχίζω κ κάνω διπλώματα. Δεξιά αριστερά μία από τη μία μεριά μία από την άλλη.
Παράλληλα, έχουμε προθερμάνει τον φούρνο 240 βαθμούς Κελσίου.
Το φτιάχνουμε μία σαν μπαλίτσα και στο βάζουμε σε ταψί ή σε γάστρα καλύτερα γάστρα ή σκεπαστό ταψί.
Του κάνουμε με το μαχαίρι δυο τρεις χαρακιές .
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν το βάλετε σε γάστρα θέλει ψήσιμο στους 240 αέρα για 45 λεπτά ΑΚΡΙΒΩΣ .
Αν το βάλετε σε ταψάκι 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα, το παρακολουθούμε. Εγώ το φτιάχνω σε γάστρα.
Και έτοιμο… !!!!Απολαύστε το και θα το φτιάχνετε συνέχεια !!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αλεύρι χρησιμοποιώ για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη Μύλοι Αγίου Γεωργίου αλλά κ Κούλα που αγοράζω σε 5ακιλο από λαϊκή ..Εδώ χρησιμοποίησα Κούλα αλλά με όλα γίνεται ίδιο ωραίο !!!
Συνταγή από την κ Σάββα Μπούμπουρα – Εκτέλεση/ φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!