Συνταγές
Πολύ ωραίο ψωμάκι μαργαρίτα αφράτο αφράτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτηρι γάλα χλιαρό
1 κυβακι μαγια νωπή
1 κ γ ζάχαρη
1 κ γ αλατι
1 ασπράδι αυγου
3 κ σ βουτηρο λιωμένο κρύο
3-3.5 φλ αλέυρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα το γάλα την μαγια την ζάχαρη σε μια λεκανιτσα και ανακάτεψα να διαλυθεί καλά. Αφήνω δέκα λεπτά να ενεργοποιηθεί μετα προσθέτω το αυγό το βούτυρο ανακατέυω καλά και προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά μαζί με το αλάτι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνω σε ζεστό μέρος μια ώρα να φουσκώσει. Μετά χωρίζω σε 8 κομμάτια τα κάνω μπαλακια τα βάζω σε λαδωμένο ταψάκι σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω ξανά να φουσκώσουν .
Αλείφω με τον κρόκο του αυγου αραιωμένο με λίγο γάλα και ρίχνω σουσαμι.Ψηνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 25-30 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας. Καλό βράδυ!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη παρακάτω συνταγή ..
Ούτε στο φούρνο δεν βρίσκεις τέτοια μαργαρίτα
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
200 ml χλιαρο γαλα
200 ml χλιαρο νερο
1 φακ.ξερη μαγια.
80 ml σπορελαιο
1 κ.σ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
400 με 450 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
1κροκο+λιγο νερο+σουσαμι για την επαλειψη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλυουμε την μαγια στα υγρα προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Ζυμωνουμε καλα.Η ζυμη ειναι αφρατη,ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει.Μολις ειναι ετοιμη χωριζουμε σε 7 κομματια των 197 γρ.Πλαθουμε σε μπαλες και τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα κανωντας το σχημα της μαργαριτας.
Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσουν.Κανουμε επαλειψη με τον κροκο πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.