Φαγητα
Μια εύκολη πρόταση και οικονομική για ψωμάκια γάλακτος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μαλακά ζουμερά και αφράτα ψωμάκια γάλακτος, έξτρα ζουμερά ιδανικά για το πρωινό σου
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki
Υλικά
500 γρ. αλεύρι γοχ
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
20 γρ. μαγιά νωπή
250 γρ. γάλα
1 αυγό και επιπλέον έναν κρόκο
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε ανακατεύοντας 100γρ. γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρι και 3 κτσ. αλεύρι. Καλύπτουμε το μπωλ με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό χώρο για περίπου 20 έως 30 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπωλ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Συνεχίζουμε συμπληρώνοντας το υπόλοιπο γάλα, το αυγό και το βούτυρο. Ζυμώνουμε με τα χέρια, σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 1 ώρα. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε τη ζύμη στον πάγκο για λίγο ακόμα.
Αφού αλείψουμε ένα ταψί με βούτυρο, τοποθετούμε λαδόκολλα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσια κομμάτια, τα οποία πλάθουμε σε μπαλίτσες, τις οποίες βάζουμε στο ταψί. Σκεπάζουμε το ταψί με μία πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1 ώρα, σε ένα ζεστό σημείο.
Αλείφουμε τα ψωμάκια με μίγμα από έναν κρόκο αυγού και λίγο γάλα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Βάζουμε επίσης στο φούρνο ένα σκεύος πυρέξ με λίγο νερό.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “Ψωμάκια γάλακτος” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki