Συνταγές
Πολύ εύκολη συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από το οικογενειακό μαγειρικό τραπέζι – ψητό κουνουπίδι
Η Συνταγή είναι από “Στέλιος Δουχάνης chef”.
Υλικά
Ένα κουνουπίδι
Έλα κουκλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά μου
Μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ.
Ανθό αλατιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα
Παράλληλα σε μία κατσαρόλα θα προσθέσετε νερό, τα μιση ποσότητα από τα μπαχαρικά και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού το νερό θα προσθέσετε μέσα με κουνουπίδι,θα βράσετε για περίπου 8 με 10 λεπτά ένα μικρό κουνουπίδι.
Στη συνέχεια θα αφαιρέσετε το κουνουπίδι από την κατσαρόλα,θα προσθέσετε σε ένα ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα από πάνω το κουνουπίδι, ραντίζοντας με ελαιόλαδο, θα προσθέσετε τα υπόλοιπα μπαχαρικά κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ πάνω στο κουνουπίδι ώστε να απλωθεί όλη η γεύση από τα μπαχαρικά μας
θα προσθέσετε το ταψί σας στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά έτσι ώστε να έχει πάρει ένα ωραίο χρώμα και να γίνει Τραγανό το ζουμί από το βραστό κουνουπίδι μπορείτε μέσα να βράσετε είτε ρύζι είτε κάποιο ζυμαρικό.
Σερβίρετε σε μία πιατέλα ραντίζετε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χυμό λεμονιού ή ξύδι.
Η Συνταγή είναι από “Στέλιος Δουχάνης chef”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για το ωραιότερο ψητό με πατάτες που έχετε δοκιμάσει
Η καλύτερη συνταγή για το κυριακάτικο αλλά και για το εορταστικό τραπέζι. Δείτε τι θα χρειαστείτε και όλα τα βήματα.
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες
2 αυγά
1/4 φλιτζ. γάλα
2 φλιτζ. τριμμένο τσένταρ
2 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ.σ. σκόρδο λιωμένο
500 γραμμ. λαχανάκια βρυξελλών
500 γραμμ. πατάτες baby
2 κ.σ. πλαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αυγά με το γάλα.
3. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύετε το τσένταρ, τη φρυγανιά, το σκόρδο.
4. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις βουτάτε στο μείγμα με το αυγό. Μετά τις βουτάτε στο μείγμα με το τυρί και τις τοποθετείτε στο ταψί. Γύρω γύρω ρίχνετε τις πατάτες και τα λαχανάκια. Αλατοπιπέρώνετε και περιχύνετε με ελαιόλαδο. Ψήνετε μέχρι να ροδίσει το κρέας και να μαλακώσουν τα λαχανικά.