Συνταγές
Πολύ ωραία εκδοχή για ψητό κοτόπουλο στη γάστρα με κρασί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 κοτόπουλο ολόκληρο ή κομμένο στα δύο
-1 ποτήρι νερού κρασί
-4 – 5 σκελίδες σκόρδο
-1 ντομάτα ώριμη τριμμένη στο τρίφτη
-2 φύλλα δάφνης
-1 κλωναράκι δενδρολίβανο
-αλάτι, πιπέρι
-ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Έχουμε πλύνει και στραγγίσει το κοτόπουλο.
Του βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει και βάζουμε το κοτόπουλο να ροδίσει από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα, την δάφνη, το δεντρολίβανο και το αδειάζουμε στη γάστρα, κλείνουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο στους 220 με 230 βαθμούς Κελσίου.
Μετά από μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου, το γυρίζουμε από την άλλη μεριά να πάρει χρώμα και να μείνει με την σαλτσούλα του.
Εάν έχει πολύ ζουμάκι δυναμώνουμε την θερμοκρασία για λίγη ώρα.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και με το πινέλο ζαχαροπλαστικής παίρνουμε ότι έχει κολλήσει στα τοιχώματα της γάστρας , σουρώνουμε το ζουμάκι και το δένουμε με λίγο κορν φλάουερ ή το αφήνουμε έτσι.
Το συνόδευσα με πατάτες φούρνου.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε, είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.