Συνταγές
Εύκολη συνταγή με λίγα υλικά ψητό κατσαρόλας με κοτόπουλο και ρυζάκι μπασμάτι – Μπουκιά και συχώριο να γλύφεις τα δάχτυλά σου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1/2 χωριάτικο κοτόπουλο σε μερίδες
1 ξερό κρεμμύδι σε φετάκια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Μισή κούπα ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Χυμό ενός λεμονιού
1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα
1,5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
Αλάτι
Πιπέρι
Κάρυ
Κουρκουμά
Θυμάρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τοποθετούμε τις μερίδες από το κοτόπουλο αφήνουμε να σοταριστούν και να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα… Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί…. Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε δυο-τρεις φορές να μυρίσουν.
προσθέτουμε ζεστό νερό να κρύβει το κοτόπουλο…. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμε για μία ώρα.
(Αν το κοτόπουλο δεν είναι χωριάτικο βράζουμε για 45 λεπτά….)
Κατόπιν αραιώνουμε τη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αφαιρούμε από την εστία.
Βράζουμε το ρύζι μπασμάτι για 10 λεπτά από την ώρα βρασμού και σερβίρουμε.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.