Συνταγές
Ψάχνεις για νόστιμη λιχουδιά; Τηγανόπιτες με σπανάκι…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
Για την ζυμη…
700-800 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. Μαγιά ξηρή
300 ml νερο χλιαρό
1 κ.γ. ζαχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 σφηνάκι τσικουδιά
1 κρασοποτηρο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε σε μια λεκανη το νερό, την ζαχαρη και την μαγια… αφηνουμε 2-3 λεπτα στην ακρη να ενεργοποιηθεί …
Προσθετουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια αφρατη ζυμη που μπορεί να κολλαει λίγο στα χέρια…
Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε να φουσκωσει για 1 ωρα…
Για την γεμιση…
1 κιλο σπανακι
2 πράσα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Μισο ματσάκι άνηθο
Αλατι
Πιπέρι
Κουρκουμά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλενουμε καλα και κοβουμε τα υλικα της γέμισης… τα “περνάμε” από μια κατσαρολα να μαραθουν… τα βάζουμε σε ενα σουρωτήρι να φύγουν τα πολλα υγρα τους… την αφηνουμε να κρυωσει τελειως…
Μολις ειναι ετοιμα ολα, παίρνουμε λιγη λιγη από την ζυμη μας την ανοιγουμε λιγο βαζουμε στο κέντρο γεμιση, κλεινουμε και την ανοιγουμε πάλι προσεκτικα με τα δάχτυλα μας… τηγανιζουμε σε ελαιόλαδο….
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”