Πιτες
Χωριάτικη Χορτόπιτα με φρέσκο τυρί
Η Συνταγή είναι της κ. Κατερίνα Λάμπρου – “συνταγες της Λιχουδας”.
Υλικά:
Ένα κιλό σπανάκι,
ένα μάτσο σέσκουλα,
2 πράσα,
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα,
1 ματσάκι μυρώνια και καυκαληθρες,
1 ανιθο και μαϊντανό,
τυρί περίπου 350 γρ
Εκτέλεση:
όλα τα χορταρικά αφού τα καθαρίσω,τα πλύνω και τα ψιλοκόβω τα χωρίζω στη μέση , χρησιμοποιώ τα μισά, και τα υπόλοιπα τα αποθηκεύω στη κατάψυξη για επόμενη φορά….
Φύλλα συνήθως ανοίγω, σήμερα δεν είχα χρόνο και χρησιμοποίησα ένα πακέτο έτοιμο φύλλο για πίτες…..
Στα χόρτα ρίχνω αλάτι και τα ζουλάω με τη χούφτα μου να ” καθήσουν” λίγο, προσθέτω 3 αυγά 1 ποτήρι του κρασιού λάδι, αλάτι πιπέρι και βέβαια το τυρί περίπου 350 γρ.στη συνέχεια
λαδωνω ένα ταψί,βάζω το πρώτο φύλλο, και κάθε φύλλο το λαδωνω, αφού βάλω τα μισά φύλλα ρίχνω τη γέμιση, συνεχίζω με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωνω τας ένα ένα…
Στο τελευταίο φύλλο ελάχιστο λαδακι και ράντισμα με νερό…
Ψήνω στον αέρα στους 180 βαθμούς για μια ώρα…( Ανάλογα τη δύναμη του φούρνου)
Η Συνταγή είναι της κ. Κατερίνα Λάμπρου – “συνταγες της Λιχουδας”.