Συνταγές
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ – ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ωραίο 2κιλο φρέσκο χταπόδι.
Καθαρίστηκε και μπήκε σε πολύ σιγανή φωτιά με 2 νεροπότηρα λευκό κρασί.
Σε 1 ½ ώρα περίπου θα είναι πολύ μαλακό. Θα τοποθετηθεί σε πιάτο να κρυώσει, θα καλυφθεί με μεμβράνη και θα μπεί ψυγείο 8 ώρες να σφίξει.
Θα κοπεί σε χονδρά κομμάτια, θα πασπαλιστεί με μυρωδάτη ρίγανη και θα γεμίσει μια μεγάλη γυάλα. Σκεπασμένο με 2-3 κουταλιές από το συμπυκνωμένο ζουμί του, άφθονο καλαμποκέλαιο και λίγο ελαιόλαδο.
Λουκούμι και πεντανόστιμο. Θα ωριμάσει στο ψυγείο για να το απολαύσουμε την Καθαρά Δευτέρα. Όποιος θέλει ρίχνει λίγο ξύδι στο πιάτο του.
Το χταπόδι πρέπει να γίνει μαλακό σαν μυαλό στο βράσιμο και στη συνέχεια να μπει ολόκληρο στο ψυγείο για να σφίξει καλά. Τότε μόνο το κόβουμε σε όμορφα κομματάκια χωρίς να ξεφτίζει το κρέας του.
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..