Συνταγές
Μελωμένο χταπόδι στους χυμούς του έτοιμο για βούτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Srmt – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζήλεψα κι εγώ με τις χταποδοαναρτήσεις σας και είπα να μοιραστώ κι εγώ μαζί σας την αγαπημένη μου συνταγή.
Χρησιμοποίησα ένα χταπόδι κατεψυγμένο, κοντά 1.300 γρ. το οποίο έβαλα στη χύτρα ΜΟΝΟ με μισό φλιτζάνι νερό, και δύο δάφνες.
Αφησα να μαγειρευτεί στο σιγά για περίπου 30-35 λεπτά έως ότου να μαλακώσει πολύ καλά, (τρυπάμε με το πιρούνι μέχρι να μπαίνει εύκολα στη σάρκα του).
Εάν το χταπόδι είναι μεγαλύτερο, αυξάνεται ο χρόνος βρασμού.
Υστερα άνοιξα την χύτρα και ανέβασα τη θερμοκρασία, μέχρι να εξατμιστούν οι χυμοί του ανακατεύοντας συνεχώς το χταπόδι και με υπομονή περιμένοντας να δέσει η σάλτσα του.
Τέλος κλείνω το μάτι και ραντίζω με ελαιόλαδο, ρίγανη, λίγο ξύδι και έξτρα ακόμα λίγο ξύδι βαλσάμικο για το άρωμα.
Αυτή η σάλτσα είναι όλη η νοστιμιά.
Η Συνταγή είναι από Olga Srmt – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..