Συνταγές
Χρόνια πολλά!! Χριστός Ανέστη!!! Τα καλύτερα είχαμε
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κατσικάκι
Πατάτες
χυμό από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 1 λεμόνι
θυμάρι θρουμπι
Αλάτι πιπέρι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα το κατσικάκι μου στην γάστρα με αλάτι πιπέρι λίγο λάδι και λίγο νερό να ψηθεί λιγο απο την μια πλευρά περίπου στους 200 βαθμούς.Μετα το γυρνάμε από την αλλη βάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες τον χυμό από τα πορτοκάλια το λεμόνι και τα μυρωδικά συμπληρώνουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να ψηθεί το κρέας μιάμιση ώρα περίπου!!! Λίγο πριν το τέλος ξεσκεπάζω να πάρει χρώμα
Πιπεριές Φλωρίνης
Τις έψησα στο γκριλ τις ξεφλουδισα και τις σερβιρα με σκόρδο λάδι λεμόνι!! Έφτιαξα και μια λαμπροκουλουρα εχθές
Για την λαμπροκουλουρα
1 φακ μαγιά
1 ποτ νερό χλιαρό
1 φλ του καφε ελαιόλαδο
1 ασπράδι αυγου
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1/2 κ γ γλυκανισο
650 γρ περίπου αλεύρι σκληρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την μαγια με το νερό και την ζάχαρη άφηνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί μετά προσθέτουμε το λάδι το ασπράδι το αλεύρι σιγά σιγά το αλάτι και το γλυκανισο και ζυμώνουμε μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μετά χωρίζουμε την ζύμη σε 7 μέρη και φτιάχνουμε 7 κορδόνια. Πλέκουμε τα τρία μαζί σαν πλεξιδα τα ενώνω σαν στεφανι και τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
Με τα υπόλοιπα 4 κορδόνια φτιάχνουμε δύο πλεξιδες τα βάζουμε σταυρό επάνω στο στεφανι βάζουμε ένα αυγό βραστό αλλά χωρίς χρώμα στο κέντρο αφηνουμε να φουσκώσει μετά βγάζουμε το αυγό αλείφουμε με λιγο γάλα και ψήνω στους 180 βαθμούς 35-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Μόλις κρυώσει λιγο βάζουμε στο κέντρο το κόκκινο αυγό!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.