Συνταγές
Χρυσαφένιες μπουκιές απόλαυσης – αφράτα τυροπιτάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ασπράδι αυγου , 200 ml γάλα, 100ml νερό, 100ml σπορέλαιο, 1 φάκελακι ξηρή μάγια, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, λίγο αλάτι, 550γρ αλεύρι, 300γρ φέτα, 50γρ βούτυρο για το άνοιγμα με το χέρι.
Εκτέλεση.
Αναμειγνύουμε το ασπράδι με το σπορέλαιο.
Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και δουλεύουμε.
Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Μην προβληματιστείτε αν είναι αρκετά μαλακή. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε μπαλάκια.
Τοποθετούμε ένα κομμάτι από μαλακό βούτυρο και τα ανοίγουμε με τα χέρια σε φύλλα.
απλώνουμε σπασμένη Φέτα, και δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αναμειγνύουμε τον κρόκο με λίγο σπορέλαιο και αλείφουμε τα τυρόπιτακια .
Προαιρετικά πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.