Συνταγές
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα γεμιστά και άπαιχτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie Tsouras-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”
ΥΛΙΚΑ
500 χρ βούτυρο αιγοπρόβειο
250 γρ άσπρα μυγδαλα
χοντροκοπανισμένα
125 γρ ζάχαρη άχνη
180 γρ ζάχαρη
2 κρόκους αυγων
2 βανίλιες
Ξύσμα λεμονιού
1 κ γλυκού κοφτό μαγειρική σόδα
600 γρ αλεύρι που φουσκώνει
40 μλ κονιάκ
Σοκολατάκια στρογγυλά
Άχνη ζάχαρη για τύλιγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ καλά να γίνει σαν κρέμα,
Μετά προσθέτουμε τις δυο ζάχαρες, κρόκους, βανίλια, ξύσμα, και χτυπάμε πολύ καλά.
Μετά τα αμύγδαλα , την σόδα στο κονιάκ ανακατεύοντας με κουτάλα .
Τέλος το αλεύρι το δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να μην κολλά στα χέρια.
Κάνουμε μπαλάκια 45 γρ το καθένα βάζουμε στη μέση ένα σοκολατάκια το κλείνουμε το κάνω στρογγυλό και το βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί πιέζοντας λίγο και αραιά.
Ψήνουμε στους 180C αέρα, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως, τα παίρνουμε από άχνη πασπαλίζουμε άχνη σε πιατέλα βάζουμε τα μπισκότα και σε κάθε σειρά πασπαλίζουμε μπόλικη άχνη.
Στο τέλος για μια γιορτινή πινελιά πασπαλίζουμε λίγη χρωματιστή ζάχαρη.
Tips :
Για να ασπρίσουμε τα μύγδαλα βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό να βράσει και ρίχνουμε τα μύγδαλα τα αφήνουμε 1-2 λεπτά και σβήνουμε την φωτιά. 2-3 λεπτά μετά τα αδειάζουμε και όταν κρυώσουν λίγο ζουλάμε την φλούδα με τα δάχτυλα μας να βγει η φλούδα , τα στεγνώνουμε και τα καβουρντίζουμε αν θέλουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie Tsouras-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”