Συνταγές
Υπέροχη χορτόπιτα με φύλλο τραβηχτό – πολύ ωραία φτιαγμένη καλοψημένη και τέλεια γέμιση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
2.5 φλ αλεύρι
1κ.γ αλάτι
2 κ.σ ξύδι
2κ.σ ηλιέλαιο
1/2 φλ ηλιέλαιο για τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι το λάδι και το ξύδι και το ανακατεύουμε να γίνει σαν τρίμματα .Μετά Ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να έχω εάν εύπλαστο ζυμαράκι. Το μαζεύουμε σε μια μπάλα και το βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ. Το αλείφουμε και από επάνω με λίγο λάδι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Μετά το χωρίζουμε σε πέντε μπαλάκια. Παίρνουμε ένα μπαλάκι το αλείφουμε με το λάδι και το ανοίγουμε σαν μικρό πιατάκι. Έτσι κάνουμε και τα πέντε μπαλάκια .Να έχουν αλειφθεί όλα καλά με το λάδι. Τα σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη μια ώρα. Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Για την γέμιση
Λάπατα καυκαλίθρες μυρώνια πράσα κρεμμυδάκια φρέσκα άνηθο σπανάκι. Αλάτι.
Τα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι να μαραθούν και να βγάλουν το υγρά τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στρώνουμε ένα τραπεζομάντηλο και εκεί παίρνουμε το ένα πιτάκι και σιγά σιγά το τραβάμε με τα χέρια να ανοίξει βάζουμε γέμιση και το κάνουμε ρολό.
Τα βάζουμε γύρω γύρω σε ένα λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις ανάλογα τον φούρνο σας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”