Συνταγές
Υπέροχη λαχταριστή χορτόπιτα στριφτή με ωραίο χειροποίητο τραγανό φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
3 φλ αλέυρι
1κ.γ αλάτι
2 κ.σ ξυδι
1/2 φλ ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα λεκανακι βάζουμε το αλέυρι με το αλάτι το λάδι και το ξύδι και το ανακατέυουμε να γίνει σαν τρίμματα .Μετά Ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε μεχρι να εχω ενα εύπλαστο ζυμαράκι. Το μαζεύουμε σε μια μπάλα και το βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ.Το αλειφουμε και απο επανω με λιγο λάδι. Σκεπαζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Ετοιμαζουμε την γέμιση.
Για την γέμιση
Λάπατα καυκαλιθρες μυρώνια πράσα κρεμμυδάκια φρέσκα άνηθο σπανάκι. Αλάτι.
Τα τριγαρίζουμε με λιγο λάδι να μαραθούν και να βγάλουν το υγρά τους.Τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μετα χωρίζουμε την ζύμη στην 5 μπαλάκια και με λίγο νισεστε το ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο βάζουμε γέμιση και το τυλίγουμε σε ρόλο
Τα στρίβουμε και τα βάζουμε γύρω γύρω σε ένα λαδωμένο ταψάκι Ρίχνουμε λίγο λαδάκι από επάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις ανάλογα τον φούρνο σας
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.