Συνταγές
Ένα νόστιμο, ελαφρύ και πανεύκολο χορταστικό φαγητό, που φτιάχνεται σε 15′!…
Βασίζεται στην ιταλική συνταγή “Cacio e pepe”.
Ιταλική πάστα Linguine με γαρίδες σε σάλτσα πιπεριού, και 2-3 τυριά
Η συνταγή είναι από Manthos Anagnostou – “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.
Υλικά:
Πάστα Linguine
Γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
2-3 τυριά, (κατά προτίμηση παρμεζάνα, πεκορίνο ή γραβιέρα)
Αλάτι θαλασσινό χοντρό
Πιπέρι σε κόκκους
Σκόρδο 2-3 σκελίδες
Βούτυρο 2-3 κουταλιές
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε την πάστα μας, ακολουθώντας -πάντα – τις αναλογίες 1-10-100, δηλαδή: 1 λίτρο νερό με 10 γρ. αλάτι και 100 γρ. πάστα ζυμαρικών. Βράζουμε το νερό, προσθέτουμε το αλάτι, (θαλασσινο χοντρό), και την πάστα μας, μέχρι al dente, κρατώντας μάι κούπα από το βραστό νερό της πριν την σουρώσουμε!
Σε ένα τηγάνι τρίβουμε αρκετό πιπέρι, το οποίο ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να …φτερνιστούμε. Προσθέτουμε λίγο από το βραστό νερό της πάστας, και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας.
Σοτάρουμε σε ένα άλλο τηγάνι τις γαρίδες μας με λίγο ελαιόλαδο και 2-3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκορδάκι, προσθέτουμε λίγο νεράκι από αυτό που βράζει η πάστα μας, και τις αφήνουμε κατά μέρος. Αν τις έχετε από πριν ξεπαγώσει σε ένα πιάτο, κρατήστε το νεράκι τους και χρησιμοποιήστε το στην διάρκεια της διαδικασίας. Μην το πετάξετε, γιατί έχει όλη τη νοστιμιά.
Σουρώνουμε ή μεταφέρουμε την πάστα μας πριν βρασει εντελώς, σε βαθύ τηγάνι με την σάλτσα πιπεριού-βουτύρου που έχουμε ετοιμάσει, και ανακατεύουμε μέχρι να πιεί σχεδόν το νερό της, και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύουμε, προσθέτοντας και τις γαρίδες μας. αν κολλάει η πάστα ή έχει στεγνώσει, προσθέτετε λίγο από το βρασμένο νερό που έχετε κρατήσει. Αυτό εμπλουτίζει την πάστα, με επιπλέον σάλτσα χωρίς επιπλέον βούτυρο.
Σερβίρουμε απαραίτητα σε βαθιά μεγάλα πιάτα, γαρνίροντας με λίγο ακόμα μείγμα τριμμένων τυριών. Η Ιταλική πάστα πλήρως ισότιμη -αν όχι καλύτερη με πλούσια γεύση και χορταστική- με αυτές των πανάκριβων ιταλικών εστιατορίων.
Απολαύστε την στο δικό σας σπίτι!
Η συνταγή είναι από Manthos Anagnostou – “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.