Συνταγές
Χορταστική σπανακόπιτα με φέτα και σπιτικό χειροποίητο χωριάτικο φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
4 κούπες αλεύρι
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλάτι κι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
1 ποτήρι περίπου νερό
Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
3πράσο το πράσινο μέρος
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι σέσκουλα
1 ματσάκι τσουκνίδα
1/2 ματσάκι άνηθο
Αλάτι, πιπέρι, λάδι, 3 κσ τραχανά.
200γρ φέτα και 100γρ ανθότυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη το αλάτι ανακατεύουμε κάνουμε μια γούβα στην μέση ρίχνουμε το λάδι το ξύδι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Το βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και από επάνω σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Σε μια πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε και το σπανάκι, και τα άλλα χορταρικά να μαραθούν και να φύγουν τα υγρά τους. Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι πιπέρι, άνηθο και την φέτα τριμμένη και την τραχανά.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 7 μπαλάκια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα 7 φύλλα, βάζουμε 4 φύλλα κάτω, γέμιση και 3 φύλλα πάνω. Σε κάθε φύλλο ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Με ένα μαχαίρι χαρίζουμε την πίτα, ραντίζουμε με λάδι και λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° μια ώρα περίπου, μέχρι να πάρει ωραία χρώμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”