Chk
Χοιρινό με πατάτες και μυρωδικά στην κατσαρόλα. Λουκούμι!
Τέλεια ιδέα για κυριακάτικο πιάτο! Χοιρινό με πατάτες και θα μοσχοβολήσει όλη η κουζίνα σας από τα μυρωδικά!
Υλικά
1 κιλό πατάτες
800 γρ. χοιρινό κρέας
2 κρεμμύδια
1 καρότο
2-3 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
Φύλλα δάφνης
Πιπέρι
Πάπρικα
Λίγο άνηθο
Εκτέλεση
Αρχίζουμε, πλένοντας το κρέας. Το σκουπίζουμε καλά και το κόβουμε σε κομμάτια.
Στην συνέχεια, βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Έπειτα, ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το καρότο και αφού αρχίζει να παίρνει χρώμα το κρέας, τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε στην συνέχεια το φαγητό για περίπου 8 λεπτά.
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους. Αλατίζουμε το φαγητό και προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι και τη πάπρικα. Προσθέτουμε τις πατάτες και δεν τις ανακατεύουμε με το κρέας.
Αφού ρίξουμε περίπου 100 ml νερό στο φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό για περίπου 25 λεπτά.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το φαγητό, αλατίζουμε αν χρειάζεται και προσθέτουμε τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου με τρεις κουτάλες ζεστό νερό. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Δες το βίντεο με την εκτέλεση εδώ.
Εδώ θα βρεις και μερικές ακόμα συνταγές για χοιρινό με πατάτες!