Connect with us

Συνταγές

Χαριτωμένες μπουκίτσες κανταΐφι που από γεύση σκίζουν

Published

on

399285831 10211646829321795 5638441565018962784 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Chris Mpirmpilis Maria Kalamari – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 πακέτο κανταίφι, 1 πακέτο βούτυρο, 250 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα άσπρα.

Σιρόπι: 650 γρ. ζάχαρη, 350 ml. νερό, χυμό μισού λεμονιού σουρωμένο.

Τυλίγουμε μια λεπτή τούφα κανταίφι στο δάχτυλο μας. Βάζουμε την άκρη από κάτω. Το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και βάζουμε στην τρύπα στο κέντρο ένα αμύγδαλο.

Κανουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα και τα τοποθετούμε δίπλα- δίπλα χωρίς κενά. Βάζουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο πάνω απ’ το καθένα ή λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω σε όλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 έως 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα. Φτιάχνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και στα 8 λεπτά μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το λεμόνι.

Περιχύνουμε στο γλυκό και μπορεί να φανεί πολύ το σιρόπι αλλά το πίνουν. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Η Συνταγή είναι από Chris Mpirmpilis Maria Kalamari – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Γαλακτομπούρεκο με καταϊφι – Από τα αγαπημένα μας γλυκά!!

Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.

ΥΛΙΚΑ (ΤΑΨΙ Ν40)
700-800 ΓΡ. ΦΥΛΛΟ ΚΑΤΑΪΦΙ
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΪΦΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 ΛΙΤΡΑ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
2 ΚΤΣ. ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
6 ΑΥΓΑ, (ΧΩΡΙΣΤΑ ΚΡΟΚΟΙ-ΑΣΠΡΑΔΙΑ)
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
3 1/2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ
1 ΚΤΣ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΞΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΤΑΪΦΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ “ΙΝΕΣ” ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ “ΑΦΡΑΤΟ.
ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ. ΟΤΑΝ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ “ΒΡΟΧΗΔΟΝ” ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ. ΤΟΤΕ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ.

ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΕΠΕΙΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ Τ’ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΜΑΡΕΓΚΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΝΙΛΕΤΑ. ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΪΦΙ.

ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ “ΡΟΔΙΣΕΙ” ΚΑΛΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 5ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩ ΦΥΛΛΟ.

ΟΣΟ ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΑΣ ΨΗΝΕΤΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΑΡΧΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 1-2 ΒΡΑΣΕΙΣ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.

ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ 3ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ “ΠΙΕΙ” ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ

Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές38 λεπτά ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές15 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές17 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές19 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα21 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές23 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές1 ημέρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές5 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές5 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές5 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Exit mobile version