Συνταγές
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλο ,κουκουνάρι και κραμπερι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτ σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτ σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτ φυλλε αμύγδαλο μαζί με κουκουνάρι χοντροαλεσμενα
(έξτρα υλικά: κραμπερι ξύσμα πορτοκαλιού,1/2 κ.γλ. κανέλα)
Για το σιρόπι
2 ζάχαρη
4 νερό
1 ξύλο κανέλας
1 καρφακι γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για μερικά λεπτά.Το διατηρουμε ζεστό.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και καβουρδιζω τους ξηρούς καρπούς προσθέτουμε και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην μας καεί.
Οταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς με προσοχή γιατί πιτσιλάει.Οταν απορροφηθεί το σιρόπι και αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμο.
Το βάζουμε σε φόρμα.
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Αλεξάνδρας Κυριακή.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις εντυπωσιακό και πολύ νόστιμο χαλβά σιμιγδαλένιο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Δαφνη Μυτιγλακη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα λάδι
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα καβουρδιζουμε στο λάδι το σιμιγδάλι μέχρι να πάρει πιο σκούρο χρώμα ανακατεύουμε συνέχεια και προσέχουμε μην καεί.
Γύρω στα 6-7 λεπτά.
Σε ένα μπωλ παράλληλα εχουμε ανακατέψει πολύ καλά την ζάχαρη στο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει καλά το σιμιγδάλι.
Μόλις γίνει σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 10 λεπτά την κατσαρόλα και μετά βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα πατάμε καλά με την κουτάλα να φύγει ο αέρας και μόλις κρυώσει καλά ξεφορμαρω και ρίχνουμε κανέλα..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Δαφνη Μυτιγλακη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”