Συνταγές
Ένα νηστίσιμο γλυκάκι για το μεσημεριανό τραπέζι – Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χόνδρο
3ποτηρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1κ.γ.κανέλα
1/4 κ.γ.γαρύφαλο
ξύσμα από ένα πορτοκαλί
1ποτηρι σταφίδες ξανθές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έριξα στην κατσαρόλα το λάδι με το σιμιγδάλι και ανακάτεψα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει,να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.Μετά έριξα την κανελα,το γαρύφαλο,την ζάχαρη και το νερό ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος έριξα το ξύσμα.Μόλις ξεκολλούσε το μίγμα από την κατσαρόλα το έβγαλα από την φωτιά.Έριξα τις σταφίδες το έβαλα στην φόρμα και το άφησα να κρυώσει λίγο για να το ξεφορμάρω
Πασπάλισα με κανελιτσα
Κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς, η γεύση του δεν μπορούσε να μην είναι τέλεια
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Τα πιο αγαπημένα νηστίσιμα γλυκάκια – απλά και νόστιμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Rosi Petrova-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ηλιέλαιο 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 κομμάτι μαγιά νωπή 1 μπέικιν πάουντερ 3 κούπες αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας κακάο
για το σιρόπι
θέλουμε 3 κούπες ζάχαρη 3 και μισή κούπες νερό 1 βανίλια μια φέτα λεμόνι βράσιμο 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
στην λεκάνη ρίχνουμε το λάδι με το πορτοκαλί την μαγιά ανακατεύουμε καλά ρίχνουμε το μπέικιν στην συνέχεια το αλεύρι ζυμώνουμε και χωρίζουμε ένα μικρό μέρος από το ζυμάρι και προσθέτουμε το κακάο σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει
όταν είναι έτοιμη χωρίζουμε την ζύμη σε 5 ζυμαρικά και 5 από την ζύμη με το κακάο ανοίγουμε με το πλάστη κάνω κορδόνι το κακάο βάζουμε στην άκρη της ζύμης το κάνουμε ρόλο κόβουμε σε κομμάτια που θέλουμε τα πατάμε από πάνω με το χέρι τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε 30 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντίσταση
τέλος σιροπιάζουμε κρύο σιρόπι ζεστά τα Ροδάκια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Rosi Petrova-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”