Συνταγές
Φτιάξτε μία σπανακόπιτα να έχετε για τον αυριανό σας καφέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Anna Lampropouloy – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο :
700γρ.αλευρι μισό Κούλα μισό Μανα 350γρ.νερο χλιαρό 25γρ.ηλιελαιο 25γρ.ξυδι 10γρ.αλατι.
Για την γέμιση :
1 Κιλό πλυμένο και στεγνωμενο σπανάκι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια τσουκνίδα 3 πράσα ψιλοκομμένα μάραθο δυόσμο. Λάδι αλάτι πιπέρι τραχανά.
Εκτέλεση για το φύλλο.
Βάζουμε όλα τα υλικά στην κουζινομηχανη τα δούλεψε για 15′ από την προηγούμενη μέρα. Όταν ήταν έτοιμο το φύλλο το βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταπερ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα ετοίμαζουμε την γέμιση.
Ρίχνουμε αλάτι στα σπανάκια τα άφηνουμε 1 ώρα τα έστιψα βγάζουμε τα υγρά τους.
Στην κατσαρόλα βάζουμε να ζεστάνει το λάδι και σοτάρισμα τα πράσα τα κρεμμυδάκια έριξα και τα σπανάκια τα ανακάτευουμε και αφού λαδωθηκαν καλά όλα τα υλικά ψιλοκοψα τα μυρωδικά.
Αφηνουμε να κρυώσει η γέμιση. Κόβουμε τε 10 μπαλίτσες το ζυμάρι.
Άνοιγουμε 2 φύλλα τα ψήνουμε στο φούρνο σκέτα χωρίς τίποτα άλλο. Τα άφησα να κρυωσουν.
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί χωρίς να το λαδωσω βάζουμε το δεύτερο το λάδωνουμε βάζουμε άλλα 2 με τον ίδιο τρόπο βάζουμε το πρώτο προ-ψημένο βάζουμε την μισή γέμιση βάζουμε το δεύτερο προ-ψημένο φύλλο την υπόλοιπη γέμιση. Βάζουμε τα άλλα 4 φύλλα ενδιάμεσο τα λαδωνα και κάπως έτσι τελείωσε η πίτα.
Στο τέλος την ψέκαζουμε με νερό και λάδι ρίχνουμε και σουσάμια την χάραξουμε την ψήνουμε στην ξυλοσομπα. Για 45′.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Anna Lampropouloy – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”