Συνταγές
Φτιάξτε λαχταριστούς μπαμπάδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2 Κούπες τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γ μπέικιν
1/4 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φακ μαγιά ξερή
1/2 κούπα τσαγιού γάλα χλιαρό
1/4 βιτάμ λιωμένο
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
Γαρνίρισμα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία 500 γρ
Γεμίζουμε τα μπαμπαδακια με κρέμα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρισμα με σαντιγί και κερασάκια.
1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής το χτύπαμε με 400 ml γάλα και μισό φάκελο σαντιγί με μισή κούπα τσαγιού γάλα
Σιρόπι
2 κούπες τσαγιού νερό
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και δυο κουταλιές από το αλεύρι. Ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε ένα ενα τα αυγά τις βανιλιες το μπέικιν και το υπόλοιπο αλεύρι. Βουτυρώνουμε καλά θήκες για μαφιν. 18 τεμάχια
Τις γεμίζουμε μέχρι τη μέση σκεπάζουμε και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Σιρόπι
Βάζουμε όλα υλικά για το σιρόπι μαζί και βράζουμε πέντε λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσει το σιρόπι
Για το γαρνίρισμα χτυπάμε την φυτική κρέμα μεχρι να σφιξει. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Σιροπιαζουμε χλιαρό γλυκό χλιαρό σιρόπι. Τα βουτάμε για λίγο μέσα στο σιρόπι αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές για μπαμπάδες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”