Συνταγές
Φτιάξτε αυτή τη τούρτα με κρέμα βανίλιας και αφήστε τους με το στόμα ανοικτό όλους!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
Για την βάση και το εσωτερικό
3 πακέτα μπισκότα
για το μούλιασμα
μισή κουτ στιγμιαίο καφέ
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Για την κρέμα
4 φλιτζ τσαγ γάλα
1 φλιτζ τσαγ ζάχαρη
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
50 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
1 βανίλια
60 γρ λευκή σοκολάτα προαιρετικά
για την διακόσμηση
σιρόπι σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο την ζάχαρη το κορν φλάουρ και το αλεύρι. Επειτα με ενα σύρμα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βαζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο την βανίλια την σοκολάτα ,ανακατεύουμε να λιώσει και κατεβάζουμε απο την φωτιά.
Σε ενα μπολάκι ρίχνουμε τον καφέ και το νερό. Ανακατεύουμε να λιώσει και βουτάμε ενα ενα τα μπισκότα. Στρώνουμε σε τετράγωνη φόρμα η ταψάκι την πρώτη σειρά απο τα μουλιασμένα μπισκότα και με ενα κουτάλι τα καλύπτουμε με κρέμα. Συνεχίζουμε την διαδικασία και τελειώνουμε με την κρέμα στην επιφάνεια την οποία στρώνουμε με μια σπάτουλα η μια μαρίζ καλά.
Κατόπιν παίρνουμε σιρόπι σοκολάτας η λιωμένη μερέντα και κάνουμε οριζόντιες γραμμές πάνω στην κρέμα αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Με ενα ξυλάκι για σουβλάκια χαράσσουμε κάθετες γραμμές για να δημιουργήσουμε ενα όμορφο σχέδιο στην επιφάνεια. Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες. Αν βάλουμε την σοκολάτα μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα της ζάχαρης.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.