Γλυκα
Φτιάξτε αυτή τη καρυδόπιτα και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτή η συνταγή για αλάδωτη καρυδόπιτα του παππού χωρίς βούτυρο είναι όνειρο! Παραδοσιακό γλυκό που σε γυρίζει σε παιδικές μνήμες.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
για την καρυδόπιτα
380 γρ. φαρίνα
8 αυγά
100 ml. γάλα
100 γρ. ζάχαρη
250 γρ. καρύδια αλεσμένα
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
λίγο αλάτι
300 ml. κρέμα γάλακτος
300 γρ. σοκολάτα
για το σιρόπι
700 γρ. ζάχαρη
700 ml. νερό
2 βανίλιες
λίγο χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, μία φλούδα από λεμόνι και βράζουμε για 5 λεπτά. Μετά, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αρωματίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
Προχωράμε στην παρασκευή της καρυδόπιτας. Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, και την ζάχαρι μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γάλα, το γαρίφαλο, την κανέλα, και συνεχίζουμε το χτύπημα. Συμπληρώνουμε τη φαρίνα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στο μπωλ τα αλεσμένα καρύδια και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκατοστών και αδειάζουμε το μίγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε από το φούρνο και αμέσως σιροπιάζουμε με χλιαρό το σιρόπι.
Την αφήνουμε για 6 ώρες.
Προαιρετικά λιώνουμε 300 γραμμάρια σοκολάτα με 300 γραμμάρια γάλα και απλώνουμε επάνω από την καρυδόπιτα. Το αφήνουμε για λίγο και μπορούμε να σερβίρουμε.
Δείτε τη συνταγή αναλυτικά για καρυδόπιτα εδώ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics