Συνταγές
Φτιάξτε ένα νόστιμο μοσχάρι στη χύτρα ταχύτητος με στριφτάρια λαχανικών
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1.300 γρ. μοσχάρι, κατά προτίμηση ποντίκι κομμένο σε φέτες χοντρές
80 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
2 μέτρια ξερά κρεµµύδια, καθαρισµένα
2 µέτρια καρότα ροδέλες
2 κλωνάρια σέλερι
Λίγο άνηθο
Πιπεριές πολύχρωμες σε ρομβους
Ρίγανη
Μαύρο πιπέρι
1 κονσέρβα μικτή ντόνατα σε κομματάκια και το χυμό του
1/2 ποτήρι ζεστό νερό
Λίγο Μπαλσαμικο
1 κ.γ μέλι
Λίγη κανέλα σκόνη η ξυλάκι
Χυμό μισού λεμονιού
1 πακέτο χωριάτικα ζυµαρικά όπως στριφτάρια λαχανικών ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
1 ποτήρι ζεστό νερό
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
Λίγη ρόκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στη χυτρα ταχύτητας ζεσταίνουμε τα 80 ml ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν το κρέας για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Σκεπάζουμε την χύτρα και όταν ανέβει η βαλβίδα χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 30′ λεπτά.
Όταν τελειώσει ο χρόνος αποσύρουμε από τη φωτιά και αποσυμπιέζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Ανοίγουμε τη χύτρα. Πρέπει να έχει αρκετό ζουμί και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και βράζουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά με ανοιχτό καπάκι all dente. Δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ τα ζυμαρικά.
Κλείνουμε τη φωτιά, αφήνουνε για 10′ λεπτά και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και λίγη ρόκα.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.