Συνταγές
Φτιάξε τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια με σωστά δεμένο αυγολέμονο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Constantina Athanasopoulou – “συνταγες της Λιχουδας”.
Υλικά
1 .200 κιμα,
1 φλυτζανι ρυζι,
λιγο λαδακι,
μιση κουπα χυμο λεμονιου,
ανηθο,
μαιντανο,
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο,
ασπραδι απο 1 αβγο,
αλατακι,
πιπερακι.
Εκτέλεση
Ζυμωνουμε καλα και πλαθουμε τα γιουβαρλακια μας!
Καθαριζουμε 1 πατατα,1 μεγαλο καροτο,1 κρεμμυδακι ξερο,1 πρασο,1 κρεμμυδακι φρεσκο και τα κοβουμε καρεδακια!!
Ριχνουμε στην κατσαρολα μας,λιγο λαδακι,1κουτ γλυκ βουτυρο,προαιρετικα και σωταρουμε τα λαχανικα μας!Προσθετουμε νερακι ζεστο,αφηνουμε να βρασουν 5 λεπτα και μετα ριχνουμε τα γιουβαρλακια μας!!
Αφηνουμε να βρασουν 30-40 λεπτα και φτιαχνουμε το αβγολεμονο Χτυπαμε το ασπραδι απο ενα αβγο καλα,προσθετουμε 2 κροκους ,συνεχιζουμε το χτυπημα ,ριχνουμε το λεμονι με 1 κουλ γλ κορν φλαουερ και λιγο λιγο το ζωμο απο το φαγητο μας!!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Constantina Athanasopoulou – “συνταγες της Λιχουδας”.