Συνταγές
Εκπληκτική συνταγή για φρουτομπακλαβά ή αλλιώς σαρίκι
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φυλλο Βηρυτού
1 βούτυρο αγελαδινό
2 βανίλιες
5 αυγά
2 κούπες καρυδι+ 1 κούπα αμύγδαλο άσπρο
1 κούπα φρυγανιά
1 κούπα φρούτα
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
3 κσ μέλι
3 κσ λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και σ ένα άλλο μπωλ 2κσ βούτυρο με τους κρόκους έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και την μαρέγκα ανακατευοντας απαλά.
Στρώνουμε 3 φυλλα βουτυρωνουμε βάζουμε την γέμιση στην άκρη και τυλίγουμε σε ρολό.
Αφού τα κάνουμε όλα βουτυρωνουμε κόβουμε ελαφρά και ψηνουμε στους 180′ για περίπου μια ώρα.
Όταν το βγάλουμε ρίχνουμε αμέσως το κρυο σιρόπι.
*Γλυκό του κουταλιού εγώ έβαλα πορτοκάλι και κεράσι μπορεί να γίνει με οποίο γλυκάκι έχετε ή και με φρουί γλασέ
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε αγαπημένη μπουγάτσα σκέτη μούρλια
Η Συνταγή είναι από κ. ελενη κωστα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
1 λίτρο γάλα
240 γρ ζάχαρη
160 γρ σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
2 βανίλιας
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπαλισμα
Βουτηρο για αλλειμα φύλλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γάλα προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι με ξυλινη κουτάλα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη με τα αυγά και τις βανίλιας και τα χτυπαμε καλά
Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε καλά μόλις πήξει αποσύρουμε και περιμένουμε να κρυώσει
Σε ένα ορθογώνιο ταψί αλείφουμε τον πάτο κόστος γωνίες με το λιωμένο βούτυρο ρίχνουμε τα μισά φύλλα βουτυρωμένα κατά μήκος και κατά πλάτος
Βάζουμε το μείγμα από πάνω τα άλλα μισά φύλλα βουτυρωμένα να μην εξέχουν τα φύλλα από πάνω αλείφουμε βούτυρο χαρακωνουμε και ψήνουμε μόλις γίνει περιμένουμε να κρυώσει και πασπαλιζουμε ζάχαρη άχνη και κανέλα
Η Συνταγή είναι από κ. ελενη κωστα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.