Συνταγές
ΦΟΒΕΡΟ ΣΑΜΑΛΙ – ΑΦΡΑΤΟ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ – ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΤΙΧΑ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “George Chatzigiatroudakis – Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
600 γρ σιμιγδάλι ψιλό
600 γρ σιμιγδάλι χοντρό
600 γρ ζάχαρη
1 lit νερό
70 γρ μπεικιν πάουντερ
200 γρ γιαούρτι παραδοσιακό αφού βγάλετε την πέτσα
8-10 δάκρυα μαστίχας με 2 κουτ ζάχαρη στο μούλτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ\
Ανακατεύουμε την ζάχαρη με το γιαούρτι καλά να διαλυθεί το γιαύρτι , μετά προσθέτουμε το νερο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη .
Προσθέτουμε την μαστίχα , το μπεικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά . Βουτυρώνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε σιμιγδάλι ψιλό να πάει παντού . Βάζουμε το μείγμα στο ταψί μας 30Χ35 εκατοστά περίπου και το χτυπάμε ελαφρά στον πάγκο της κουζίνας μας να φύγουν οι φυσαλίδες αέρα από μέσα . Αρχικά ψήνουμε 35-38 λεπτά στους 180 βαθμούς αντιστάσεις στην δεύτερη θέση από κάτω .
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τσεκάρουμε αν έχει σταθεροποιηθεί στο κεντρικό σημείο του ταψιού και ας μην έχει πάρει χρώμα . Αν ζουλιέτε δηλαδή ..
Κόβουμε με καλό πριονοτό μαχαίρι στο σχήμα που θέλουμε και φουρνίζουμε πάλι για περίπου 20 λεπτά να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα .
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλό ζάχαρη
750 γρ νερό
5-6 σταγόνες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε για 4-5 λεπτά και αφού το βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε 1 βανίλια ..
Σιροπιάζουμε το σάμαλι μόλις το ξεφουρνίσουμε με ζεστό σιρόπι .. Το έχουμε δηλαδή πριν 5 λεπτά βγάλει απο την φωτιά το σιρόπι ..
Το σιρόπι αν έχουμε βαθύ ταψί το ρίχνουμε σχεδόν όλο από την αρχή διαφορετικά σε 2-3 δόσεις μέσα σε 3-4 λεπτά για να είναι ζεστό το σιρόπι και να σκάσει το σιμιγδάλι να το τραβίξει ..
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε ..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “George Chatzigiatroudakis – Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”