Συνταγές
Μια εύκολη και νόστιμη σουρωμένη μπουγάτσα που απολαμβάνουμε καλοκαιριάτικα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Θα χρειαστούμε:
1 πακέτο φύλλο κρουστας!
1 ζαχαρούχο!
1 φλυτζανα τσαγιού βούτυρο!
Ζάχαρη άχνη, κανέλα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε πυρέξ η ταψάκι, σουρώνουμε όλα τα φυλλα πλισέ!
Ρίχνουμε λιωμένο το βούτυρο να παει παντου!
Ψήνουμε για 15 λεπτά!
Διαλύουμε σ’ ένα μπολ το ζαχαρούχο, με ενάμισυ κουτί νερό, μετράμε με το κουτί από το γάλα!
Το ρίχνουμε πάνω από τα φυλλα, και ψήνουμε για 30 λεπτά!
Όταν βγει από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για φοβερή μπουγάτσα με τυριά και φύλλο σφολιάτας
Η Συνταγή είναι από κ. μαρια παπαχαραλαμπους – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστανουμε 500 γρ.γάλα με 90 γρ.σιμιγδάλι
και χτύπαμε δύο αυγά καλά και τα ρίχνουμε στο τέλος.
Μόλις δέσει λίγο η κρέμα,κατέβαζουμε, ρίχνουμε 400 γρ.γαλομηζηθρα ΓΑΛΕΝΙ ,300 γρ.φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ και 2 κουταλιές αθογαλο ΓΑΛΕΝΙ,δύο πρέζες με την αλατιερα αλάτι ,και λίγο πιπέρι και δύο κουταλιές βούτυρο.
Ενσωματωνουμε πολύ καλά τα υλικά.
Άφηνουμε να κρυώσει η κρέμα ,άπλωνουμε το κάτω φύλλο και το βρέχουμε στα τελειώματα, βάζουμε τη γέμιση,σκέπαζουμε με το αλλο,κλείνοντας καλά,τρύπαμε με πιρούνι, βρεχουμε την επιφάνεια με νερό κι ψήνουμε στους 150 με αέρα κι άφηνουμε να ψηθεί πολύ καλά το φύλλο.
Αχνη και κανελλα
Φτιάξτε την και δεν έχει σημασια η μάρκα στην γαλομυζηθρα,αρκεί να την βρείτε
Η Συνταγή είναι από κ. μαρια παπαχαραλαμπους – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.