Συνταγές
Φοβερά νόστιμο και λαχταριστό κοτόπουλο με χυλοπίτες – μούρλια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο 2,300
2 ξερά κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδου
1 κ.σ. πελτέ
1 φρέσκια ντομάτα
400 γρ. ντομάτες τριμμένες του καλοκαιριού στη κατάψυξη
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
500 γρ χυλοπίτες με τυρί ΜΕΤΣΌΒΟΥ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Από τη προηγούμενη μέρα αλατοπιπερωνουμε το κοτόπουλο και του καρφωνουμε σε φέτες..κομμένες τα σκόρδα αφού πρώτα τα έχουμε αλατοπιπερωσει και αυτά. Για να πάει σε βάθος του κρέατος, να πάρει γεύση
Την άλλη μέρα Κτυπαμε στο μπλέντερ μια φρέσκια ντομάτα μαζί με τη κουταλιά του πελτέ και 1/2 φλυτζάνα λάδι και πασπαλιζουμε το κοτόπουλο μου καλά. Το βάζουμε στη γάστρα, Ρίχνουμε μέσα νεράκι και τη κατεψυγμενη ντομάτα, τα τριμμένα κρεμμύδια, το μοσχοκάρυδο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200βαθμούς για 1 ώρα και 45′
Στη συνέχεια αφαιρουμε το καπάκι και το ψήνουμε , μαζί με τις χυλοπίτες. Μέχρι να ψηθούν και οι χυλοπίτες και το κοτόπουλο να έχει πάρει ένα ωραίο χρώμα. Έχουμε πάντα ζεστό νερό και προσθέτουμε . Όσο χρειάζεται.
Καλό είναι όταν το βγάλετε από το φούρνο να έχει ζουμακι, γιατί το τραβάει πολύ γρήγορα το άμυλο που έχουν τα ζυμαρικά
Στο πιάτο συμπληρώνουμε τριμμένη ΜΥΖΉΘΡΑ
Το κοτόπουλο είναι έτοιμο. Καλή σας απόλαυση και καλή επιτυχία σε όσους το ψτιάξουν!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”