Chk
Φιλετάκια κοτόπουλου μαγειρεμένα με φανταστική κόκκινη σάλτσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ νόστιμη συνταγή για φιλετάκια κοτόπουλου και μία καταπληκτική σάλτσα ντομάτας με μπαχαρικά! Άλλη μία χρυσή συνταγή που θα αγαπήσεις!
Υλικά
12 μπουτάκια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και χωρίς δέρμα
1,5 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κέτσαπ)
Μισό φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 μεγάλα σκελίδες σκόρδου
1,5 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας πρώτα τη σάλτσα μας. Έτσι, παίρνουμε όλα τα συστατικά στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπουτάκια στο μπολ και τα αλείφουμε με τη σάλτσα.
Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και το διατηρούμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν δεν θέλετε να το αφήσετε για μια νύχτα, αφήστε το τουλάχιστον δύο ώρες.
Έπειτα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα μπουτάκια και κλείνουμε το καπάκι. Τα τσιγαρίζουμε από τη μία πλευρά, τα γυρίζουμε και από την άλλη και χαμηλώνουμε στη συνέχεια τη φωτιά.
Τα μαγειρεύουμε περίπου για 1 ώρα και σβήνουμε τη φωτιά μόλις σωθούν τα υγρά και μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Καλή επιτυχία! Τα φιλετάκια κοτόπουλου είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
Δες την εκτέλεση σε βίντεο εδώ.