Συνταγές
Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και θα τη λατρέψετε για φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά και εκτέλεση
Ένα φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια, 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες, ένα ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό, 1 κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και λιγο αλεύρι για το αλεύρωμα του κοτόπουλου.
Κόψτε το κοτόπουλο σε μπουκιές και αλατοπιπερώστε, στην συνέχεια αλευρώστε και σε λίγο ελαιόλαδο που θα έχετε βάλει στο τηγάνι ρίχνετε το κοτόπουλο. Ψιλοκόβετε ένα αρκετά μεγαλούτσικο κρεμμύδι, ρίχνετε και τις 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες και αφήνετε να τσιγαριστούν όλα μαζί ανακατεύοντας σταδιακά.
Στην συνέχεια όταν ψηθούν, σβήνετε με ένα ποτήρι του κρασιού κρασί μέχρι να εξατμιστεί και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει.
Σερβίρεται με ρύζι ή με πατάτες τηγανιτές.
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή!
Τρελαίνεστε για μπισκότα; Τα συγκεκριμένα είναι τα πιο μαλακά και πεντανόστιμα που έχετε ποτέ δοκιμάσει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Παταπιου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
-1 ποτήρι ζάχαρη
-3,5 ποτήρια αλεύρι
-250 γρ. βιταμ
-2 αυγά
-2 κτγ. μπέικιν
-αμύγδαλα και μαύρη σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Λιώνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με τα αυγά.
Προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά, στο τέλος βάζουμε τα αμύγδαλα και τα πλάθουμε. Βγαίνουν στα 30 κομμάτια, εγώ τα ζυγίζω 40 γραμμάρια το κάθε ένα.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά ακριβώς με αέρα.
Όταν πάρουν χρώμα από κάτω είναι έτοιμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Παταπιου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”