Συνταγές
Φασόλια γίγαντες – ένα θαυμάσιο φαγητό με πολύ ωραία συνοδευτικά.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκευουμε 500 γραμ φασολια απ το βράδυ
Την επόμενη τα πλένουμε τα βάζουμε να βράσουν και τα ξαφριζουμε
Βάζουμε 2 μεγάλα καρότα σε ροδέλες και τα μισό βραζω
Σε τηγάνι τσιγαριζουμε σε 1 κούπα λάδι 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα & 4 φρέσκα ψιλοκομμένα και 2 σκελίδες σκόρδο
Βάζω 1 κουταλιά πελτέ, 1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι, 1 κούπα ντομάτα δική μου, 1/2 κούπας σέλινο ψιλοκομμένο, 1/2 ματσάκι μαιδανο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό (απ αυτό που έβρασα τα φασόλια
Τα βάζουμε στο ταψί τα ανακατεύουμε καλά και ψήνω στους 200 για 40- 60 λεπτά περίπου!Ο ταραμάς με :
200 γραμμάρια κόκκινο ταραμά,4 μεγάλες πατάτες βρασμένες,λάδι,λεμόνι
Χτυπάμε τον ταραμά να μαλακώσει καλά και να ασπρίσει
Προσθέτω τις πατάτες που έχουμε λιώσει με το πιρούνι και σιγά – σιγά το σπορελαιο και τον χυμό του λεμονιού και χτυπάμε να ενσωματωθούν καλά
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Λαχταριστές αλμυρές Κρέπες στον φούρνο, γεμιστές με σπανάκι και ανθότυρο (της Βέφας)
Υλικά
- 12 κρέπες
- 4 φλιτζάνια σπανάκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ανθότυρο θρυμματισμένο
- ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κρόκος αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βράζουμε το σπανάκι για 5-10 λεπτά και το σουρώνουμε να φύγουν τα υγρά του
Βήμα 2
Σε ενα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να κάψει και βάζουμε το κρεμμύδι να μαγειρευτεί
Βήμα 3
Προσθέτουμε το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε
Βήμα 4
Οταν εξατμιστούν τα υγρά αποσύρουμε απο την φωτιά
Βήμα 5
Προσθέτουμε το ανθότυρο, την παρμεζάνα και τον κρόκο και ανακατεύουμε καλά
Βήμα 6
Απλώνουμε το μίγμα στις κρέπες και τυλίγουμε σφιχτά
Βήμα 7
Κόβουμε κάθε κρέπα στα 3 και τις τοποθετούμε σε ενα λαδωμένο πυρέξ με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω
Βήμα 8
Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει χρώμα το φαγητό
Βήμα 9
Οι κρέπες με σπανάκι και ανθότυρο στο φούρνο (της Βέφας) είναι έτοιμες.
Συμβουλές Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ανθότυρο με ρικότα και την παρμεζάνα με πεκορίνο ή μια ωραία γραβιέρα
Δείτε περισσότερα : miam