Συνταγές
Πως φαίνεται η καλή νοικοκυρά! Φασολάδα χυλωμένη, πεντανόστιμη και εύκολη!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φασόλια ξερά
3-4 καρότα σε ροδελίτσες
2 πιπεριές Φλωρίνης σε καρεδάκια
1/2 κεφαλάκι σέλερι ψιλοκομμένο (φύλλα και κορμός: προσοχή πρέπει να τραβήξουμε πρώτα τις ίνες του!)
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 μεγάλη κουτ.σούπας πελτέ
1 κουτ.γλυκού πάπρικα γλυκιά και λίγη καυτερή
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο
Νερό ή ζωμός από βραστό μοσχαράκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα φασολάκια μας σε νερό, να τα καλύπτει. Την επομένη, πετάμε όσο νερό έμεινε, τα βάζουμε στη χύτρα, βράζουμε για λίγο και πετάμε το 1ο νερό για να γίνουν πιο εύπεπτα! Μετά συμπληρώνουμε νεράκι ή εάν έχουμε ζωμό από βρασμένο μοσχαράκι
φέρνουμε πάλι σε βρασμό και ξαφρίζουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε μέσα στη χύτρα όλα τα υπόλοιπα υλικά (δεν τσιγαρίζω τίποτα προσωπικά)
την κλείνουμε και βράζουμε για 25-35 λεπτά ανάλογα με την ποιότητα των φασολιών μας! Ανοίγουμε τη χύτρα, βράζουμε ακόμα λίγο για να χυλώσει όμορφα το φαγητό μας και απολαμβάνουμε συνοδεία τουρσιού, πολίτικης σαλάτας, παστού ψαριού και τσίπουρου!
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.