Συνταγές
Το πιο φανταστικό παγωτό βανίλια.. Αφράτο και μαλακό χωρίς κρυστάλλους, βελούδο!
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Kariwtou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Βάζουμε τις κρέμες γάλακτος για 1 ώρα κατάψυξη και το ζαχαρούχο ψυγείο!
600 γρ. Κρέμα γάλακτος ζωϊκη 35% λιπαρά ,κρύα ( οποιασδήποτε εταιρείας ζωϊκη κρ. γαλ. θέλετε αρκεί να έχει 35% λιπαρά για να πήξει στο μίξερ , σαντιγύ)
( ΟΧΙ φυτική ΟΧΙ στο τενεκεδένιο κουτάκι -Η γεύση άλλαζει αισθητά)
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο ( 390 γρ. περ)
2-3 καψάκια βανίλια σε σκόνη
ή 2-3 κγ υγρή
Εκτέλεση
Κτυπάμε με μίξερ χειρός στην πιό δυνατή του ταχύτητα για 5 λ. ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ
Σε άλλο μπώλ κτυπάμε το ζαχαρούχο με την βανίλια
Ανακατεύουμε με το μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα την σαντιγύ σιγά σιγά και απαλά στο ζαχαρούχο
Τοποθετουμε το παγωτό μου σε τάπερ , σκεπάζουμε καλά με το καπάκι του, και το βάζυμε στην κατάψυξη για 8 ώρες
#Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε χτυπήματα στο μίξερ ούτε να αφήσουμε έξω από την κατάψυξη πριν σερβίρουμε
Παραμένει απαλό , αφράτο, βελούδινο και με απίθανη γεύση
Σερβίρουμε απευθείας από την κατάψυξη , με λίγο γλυκό πορτοκάλι
Μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει αν δεν το θέλουμε σκέτο ,αν και το θεωρουμε περιττό
Αφού αφήσουμε 2-3 ώρες κατάψυξη , βγάζουμε και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας με σπάτουλα , ξαναβάζουμε κατάψυξη για να συμπληρωθεί ο υπόλοιπος χρόνος ψύξης(8 ώρες συνολικά):
* Τρούφα , σταγόνες,ή φλεϊκς μαύρης, γάλακτος η λευκής σοκολάτας
*Καραμελωμένο ζαχαρούχο αντί απλού
* Διάφορους ξηρούς καρπούς απλούς η καραμελωμένους
*Μπισκότα απλά ή γεμιστα σε μικρά κομμάτια
* Σοκολατένια πουράκια
* Γλυκά του κουταλιού ,σε κυβάκια και με το σιρόπι τους περιχύνουμε στο σερβίρισμα
* Οτι άλλο μας αρεσει!
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Kariwtou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.