Συνταγές
Φανταστικό κέικ μανταρίνι με υπέροχη γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Eleni Kappou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 αυγά
1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα πολτό από μανταρινιά, με την φλούδα μαζί (μανταρίνια κλιμεντινες πολτοποιημένα στο μουλτι)
Μια πρέζα αλάτι
1 κ.γ μπέικιν παουντερ
1/2 κ.γ σόδα
500γρ φαρίνα
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μανταρίνια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ολόκληρα όπως είναι. Τα δικά μου κλιμεντινες δεν έχουν κουκούτσια. Εγώ έβαλα 4-5. Μετρήστε τον πολτό να είναι μια κούπα.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Σε μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι και τα βάζουμε στη άκρη.
Μετά, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, τον πολτό και τέλος το αλεύρι με τη σόδα και το μπεικιν. Όχι πολύ χτύπημα το αλεύρι να μείνει αφράτο το κέικ μας. Τέλος, προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε με μια κουτάλα απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Λαδώνουμε μια φόρμα του κεικ (η δική μου αποσπασμένη 30αρα) κ ψήνουμε αντιστάσεις για 1 ώρα στους 170 στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Μόλις κρυώσει αν θέλουμε βάζουμε λίγη άχνη.
Η Συνταγή είναι από Eleni Kappou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Voula Damala.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις..
Χαρτί και στυλό και φύγαμε για την κουζίνα – κέικ χωρίς μίξερ με σοκολάτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Belibasaki-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Υλικά:
1 φαρίνα κόκκινη
2 κούπες ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κακάο
210 γρ. ηλιέλαιο
4 κουτ. γλυκού ξύδι
3 βανίλιες
1 κουτ. γλυκού αλάτι
400 γρ. νερό
Εκτέλεση:
Όλα τα υλικά μαζί (με οποία σειρά θέλετε δεν μας νοιάζει) σε ένα μπωλ , ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να σπάσουν οι σβόλοι του αλευριού
Σε προθέρμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Belibasaki-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”