Connect with us

Γλυκα

Σιροπιαστή Λεμονόπιτα, με φανταστική γεύση

Published

on

Σιροπιαστή Λεμονόπιτα

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία εξαιρετική εκτέλεση συνταγής για λεμονόπιτα που δεν θα αφήσει κανένα ασυγκίνητο! Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και πρέπει να την δοκιμάσετε για να καταλάβετε πόσο νόστιμη είναι!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes

Υλικά
-4 ‏αυγά χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
-μία πρέζα αλάτι
-270 γρ. ζάχαρη άχνη
-180 ml. ηλιέλαιο (αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο βάλτε 130ml)
-170 γρ. γάλα
-4 κ.σ χυμό λεμόνι
-210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
-85 γρ. κορν φλάουρ
-1 κ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
-1 πακέτο ζάχαρη βανίλιας

Για το σιρόπι
-2 ποτήρια ‏ζάχαρη
-2 ποτήρια ‏νερό
-‏ξύσμα και χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι

Για το γλάσο λεμονιού
-1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-80 ml χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, ανακατεύοντας με το μίξερ σε ένα μπολ τα ασπράδια από τα αυγά, και την πρέζα από το αλάτι για 2 λεπτά έως ότου αφρατέψουν, φτιάχνοντας έτσι την μαρέγκα.

Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους από τα αυγά, τα 270 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και τα 180ml από το ηλιέλαιο. Όταν και αυτά τα υλικά αφρατέψουν προσθέτουμε τα 170 γραμμάρια γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ.

Προσθέτουμε τις 4 κουταλιές της σούπας από τον χυμό λεμονιού. Αργά, ρίχνουμε με ένα σουρωτήρι στο μπολ τα 210 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα 85 γραμμάρια κορν φλάουρ, και την μία κοφτή κουταλιά της σούπας μπέηκιν πάουντερ. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το ξύσμα από ένα λεμόνι, και το ένα πακέτο ζάχαρη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι.

Αφού τα υλικά έχουν ανακατευτεί καλά, ρίχνουμε με την μαρίζ ποσότητα από τη μαρέγκα που φτιάξαμε στο πρώτο βήμα της συνταγής και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι. Συνεχίζουμε αδειάζοντας όλη την μαρέγκα σιγά σιγά και ανακατεύοντας.

Παίρνουμε μία φόρμα διαστάσεων περίπου 25Χ35 εκατοστά και αδειάζουμε το μίγμα από το μπολ.

Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 25 έως 30 λεπτά και εάν η φόρμα είναι διαστάσεων 22Χ22 εκατοστά, ψήνουμε στο φούρνο για 30 έως 35 λεπτά.

Μετά από το χρόνο ψησίματος, βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε τη λεμονόπιτα σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.

Προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η παρασκευή του γλάσου. Σε ένα μπολ αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα 80 γραμμάρια από το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι και βάζουμε κατόπιν το μπολ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να κρυώσει καλά το γλάσο.

Επόμενο βήμα, είναι να φτιάξουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 2 ποτήρια ζάχαρη και τα 2 ποτήρια νερό, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από δύο ζουμερά λεμόνια. Ανάβουμε την κουζίνα, ανακατεύουμε για λίγο τα υλικά με το αναδευτήρι και βράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, σταματάμε το ανακάτεμα.

Με ένα καλαμάκι, τρυπάμε την λεμονόπιτα σε όλη της την επιφάνεια, και σιγά σιγά με μία κουτάλα αδειάζουμε το σιρόπι ομοιόμορφα σε όλο το γλυκό.

Παίρνουμε το μπολ με το γλάσο από το ψυγείο και με μία σπάτουλα το αδειάζουμε και το στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια της λεμονόπιτας.

Συνεχίζουμε, πασπαλίζοντας με ξύσμα λεμονιού όλο το γλυκό. Το ξύσιμο μπορεί να γίνει με τον τρίφτη.

Η λεμονόπιτα, κόβεται με ένα μαχαίρι με οριζόντιες και κάθετες κινήσεις σε μικρά κομμάτια.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο να σερβιριστεί, καλή σας απόλαυση!

Δες την εκτέλεση στο βίντεο εδώ:

Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes

Αν σου άρεσε η συνταγή δες και άλλες συνταγές για λεμονόπιτα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές3 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές5 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές7 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές9 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές11 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές11 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version