Συνταγές
Μία φανταστική τάρτα με βάση Oreo, βελούδινη μους σοκολάτας και υπέροχη σαντιγί
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά για την βάση
230γρ μπισκότα Oreo τριμμένα
3 κ.σ βούτυρο λιωμένο
Υλικά για την mousse σοκολάτας
1 1/3 κούπας ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
227γρ σοκολάτας κουβερτούρα λιωμένη
3 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
142γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/3 κούπες κρέμα γάλατος κρύα
3 κ.γ ζάχαρη άχνη
Για την σαντιγί
1 κούπα κρέμα γάλακτος για σαντιγί
4 κ.σ ζάχαρη άχνη
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
2. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα και να ενωθούν με το βούτυρο.
3. Βουτυρώνουμε μια βαθιά ταρτιέρα. Ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα μπισκότα, πιέζουμε με ένα κουτάλι να γίνει μια ομοιόμορφη στρώση και να ανεβαίνει λίγο προς τα πάνω στα πλαϊνά. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
4. Ετοιμάζουμε την mousse σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία τα αυγά με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε συχνά να λιώσει η ζάχαρη και να «μαγειρευτεί» το αυγό. Αν έχετε θερμόμετρο ιδανικά να φτάσει τους 70βαθμους. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και την βανίλια. Ανακατεύουμε να ενωθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
5. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο μα ασπρίσει και να αφρατέψει για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας σταδιακά και χτυπάμε για 5 λεπτά να αφρατέψει.
6. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλατος μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Ρίχνουμε και διπλώνουμε την σοκολάτα ανακατεύοντας ελαφρά. Αδειάζουμε πάνω στην σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
7. Φτιάχνουμε την σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια μέχρι η κρέμα να σχηματίζει κορυφές. Προσθέτουμε την σαντιγί πάνω στην σοκολάτα και γαρνίρουμε με φύλλα σοκολάτας. Αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.
* H ταρτιέρα που χρησιμοποίησα είναι 26άρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”