Συνταγές
Καλοκαιρινή και γρήγορη τούρτα παγωτό με OREO. Εντυπωσιάζει και δροσίζει!
Μπες και εσύ σε καλοκαιρινή διάθεση φτιάχνοντας αυτή την υπέροχη τούρτα παγωτό με μπισκότα OREO. Πρόκειται για μία εύκολη συνταγή και σχετικά γρήγορη αφού αξιοποιούμε συσκευασία με έτοιμο παγωτό. Αν όμως το επιθυμείς, μπορείς να το αντικαταστήσεις με δικό σου σπιτικό παγωτό βανίλια με μπισκότα!
Υλικά
Για το Παντεσπάνι
6 αυγά
Λίγο αλάτι
100 γρ ζάχαρη
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
Για τη Γκανάζ
250 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ κουβερτούρα
1 λίτρο παγωτό cookies ή βανίλια
Μπισκότα OREO
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το παντεσπάνι του παγωτού μας. Χωρίζουμε αρχικά τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
Κατόπιν, χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Έπειτα, χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τις βανίλιες, και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε την μαρέγκα απαλά με μαρίζ στην ζύμη.
Τέλος, τοποθετούμε το μείγμα μας σε δύο φόρμες 26 εκατοστών, με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Συνεχίζουμε με τη γκανάζ και λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Αρχικά, απλώνουμε το 1/3 πάνω από το ένα παντεσπάνι.
Έπειτα, απλώνουμε το υπόλοιπο 1/3 της κρέμας, πάνω από το άλλο παντεσπάνι.
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι ως βάση (με την σοκολάτα προς τα πάνω) και απλώνουμε το παγωτό. Αν βάλουμε παγωτό βανίλια πρώτα ενσωματώνουμε 2 συσκευασίες μπισκότα OREO, πριν το απλώσουμε.
Συνεχίζουμε και τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι με την σοκολάτα προς τα κάτω. Κατόπιν, απλώνουμε το τελευταίο 1/3 της κρέμας από την γκανάζ πάνω από το γλυκό.
Τέλος, σπάμε μία συσκευασία μπισκότα OREO και βάζουμε την τούρτα παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε.
Η τούρτα παγωτό OREO είναι έτοιμη ! Δροσιστική, καλοκαιρινή και εντυπωσιακή για καλοκαιρινό επιδόρπιο στο τραπέζι σας!
Δες τη συνταγή βήμα βήμα στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!
Καλή απόλαυση!