Συνταγές
Φανταστική κασερόπιτα με σπιτική σφολιάτα – η γεύση της απλά δεν υπάρχει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για ένα ταψάκι 32 εκ
325 γρ αλεύρι γ.ο.χ
150 νερό
1 κ.γ αλάτι
1 κ σ ξύδι
1 πακ Βιτάμ που το έχω βάλει δύο ώρες στην κατάψυξη
Για την κρεμα
2 φλ γάλα
6.κσ σιμιγδάλι ψιλό
1 κ σ βουτηρο
2 αυγά
Αλάτι πιπέρι
250 γρ τριμμενο κασέρι
Εκτέλεση
Σε μια λεκανιτσα βάζουμε το αλευρι με το αλάτι και ανακατέυουμε τρίβουμε στον τρίφτη το παγωμένο βουτηρο λίγο λίγο ανακατεύοντας με το αλευρι .Αφού τελειώσει ολο το βουτηρο αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λιγο το νερό και το ξύδι και ανακατευουμε .Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη την κάνουμε μια μπάλα και την βάζουμε στο ψυγείο μισή ώρα
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατευουμε καλά έχουμε βάλει το γάλα να ζεσταίνεται και το ρίχνουμε λίγο λιγο στο μείγμα των αυγών μετά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατέυουμε μέχρι να πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το τυρί αλάτι πιπέρι και ανακατέυουμε να λιώσει το τυρί
Αφήνουμε να κρυώσει
Βγάζουμε το φύλλο από το ψυγείο το χωρίζουμε στην μέση! Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το πρώτο φύλλο βάζουμε την γέμιση ανοίγουμε το άλλο φυλλο σκεπάζω αλείφουμε με έναν κρόκο αυγου που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και ψήνουμε στον αερα στους 180 βαθμούς μια ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.