Συνταγές
Φανταστικές φωλίτσες γεμιστές με μερέντα – Να τις απολαύσετε !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο φύλο κρούστας
150 γρ βούτηρο λιωμένο
Για το σιρόπι
2 φλ ζάχαρη
3 φλ νερό
1 φλουδα λεμόνι εγώ έβαλα και ένα ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Πήρα ένα ένα φύλο το βουτηρωσα το δίπλωμα στην μέση με την βοήθεια μια βελόνας το τύλιξα γύρω γύρω το σούρωσα και το έκανα φωλιτσα.Τα έψησα στους 170 βαθμούς πάνω σε λαδοκολα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
*Τυλίγω το φύλλο γυρω από την βελόνα και το σουρωνουμε λιγο όπως κάνουμε στα σαραγλακια !
Έβαλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα εβρασα 2-3 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σιροπιασα κρύα με καυτό σιρόπι .Αφήνω να κρυώνουν και γεμίζω με μερεντα
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις τέλειες φωλίτσες – ένα εξαιρετικό γλύκισμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleftheria Chondrou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Μισό ποτήρι λιωμένο βούτυρο
Μερέντα
Με τη βοήθεια ενός πλαστικού σαν καλαμάκι ούτε πολύ μεγάλου ούτε πολύ μικρού τα τύλιγουμε
Παίρνουμε φύλλο το αλειφουμε βουτυρο και τύλιγουμε .αφηνουμε και λίγο φύλλο στο τέλος για τη βάση.
τυλιγουμε σουρωσα και κοβουμε στη μέση.
ενωνουμε και κλεινουμε με λίγο νερό.
Προθερμασμενος φούρνος στους 200 μέχρι να ροδισουν
Σιρόπι
2 1/2 ποτήρια νερό
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
Βάζουμε το σιρόπι σε ένα ταψί.κρυο σιρόπι ζεστες οι φωλιές
Δεν τις αφήνουμε πολύ γιατί μας αρέσουν λίγο τραγανές
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleftheria Chondrou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”