Συνταγές
Υπέροχο το πιάτο με τα σουτζουκάκια γεμάτο νοστιμιά
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
700γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο
4 φέτες ψωμί του τοστ
1 φλ. τσ. γάλα
1αυγό
1 κουτ.σουπ. ξίδι
1/2 ποτήρι νερού λάδι
ρίγανη
κύμινο 1κ.γλ.
πάπρικα καπνιστή
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ντομάτα μικρή ψιλοκομμένη
1 κουτάκι χυμό ντομάτας
3 κουτ.σουπ. λάδι
2 δαφνόφυλλα
μισό κανελόξυλο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, κόβουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το μισό (το άλλο μισό θα το ρίξω στη σάλτσα), το ψωμί που από πριν έχουμε μουλιάσει στο γάλα, το αυγό, το ξίδι, την ρίγανη, την πάπρικα, το κύμινο, 3 κουτ.σουπ. λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε . Καθώς το νιώθουμε ξερό, προσθέτουμε και λίγο νεράκι, γιατί θέλουμε μίγμα αφράτο και εύπλαστο. Αφού το ζυμώσουμε , το αφήνουμε λίγο να σταθεί και μετά πλάθουμε κεφτεδάκια. Τα ραντίζουμε με λίγο αλεύρι, δεν τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι όταν κάψει το λάδι.
Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη. Ρίχνουμε και λίγο λάδι και τα σωτάρουμε .
Έπειτα προσθέτουμε 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη, ένα κουτάκι χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι, φύλλο δάφνης και μισό κανελόξυλο. Αφήνουμε να βράσει 15λ. περίπου και προσθέτουμε τα σουτζουκάκια μου να βράσουν όλα μαζί και να δέσει η σάλτσα μου.
Προς το τέλος ελέγχουμε το αλάτι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λαδάκι ακόμη. Γίνονται αφράτα και μυρωδάτα.
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.