Συνταγές
Υπέροχο σοκολατένιο κέικ – πεντανόστιμο και πολύ αφράτο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τέλειο αφράτο και λαχταριστό σοκολατένιο κέικ γεμάτο αρώματα και γεύση με τέλεια παρουσίαση.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Kappou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
240γρ σπορελαιο
640 γρ ζάχαρη (δεν είναι πολύ ,μη τη φοβηθητε)
320 γρ γάλα φρέσκο
240 γρ νερό βραστό
120 γρ κακάο
1κγ κοφτό στιγμιαίο καφέ (τύπου νες)
2πρεζες κανέλα
2κγλυκου μπεικιν
1κγλυκου σόδα
2κσ ξύδι
1κγ αλάτι
4αυγα
4βανιλιες
ΓΚΑΝΑΖ
400γρ κουβερτουρα υγείας ψιλοκομμένη
160γρ γάλα εβαπορε
1κσ μέλι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ μεγάλο ρίχνουμε το αλεύρι,το κακαο κοσκινισμενα,τη ζάχαρη,της βανίλιας το αλάτι τη σόδα τη κανέλα και τον καφέ.
Σε άλλο μπολ το γάλα ,τα αυγά ,το λάδι,και το ξύδι.Τα ανακατεύουμε με σύρμα και ρίχνουμε το μείγμα στα στερεά υλικά.Ανακατευουμε καλά με σύρμα για 2 λεπτά .Τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.Αδειαζουμε το μείγμα σε μεγάλη φόρμα και ψήνουμε 180βαθμους για 50 λεπτά .
Το τσεκαρουμε με μαχαίρι ,αν δε κολλάει ..είναι έτοιμο.Οταν κρυώσει καλά,το ξεφορμαρουμε και το γαρνίρουμε με τη γκαναζ σοκολάτας.Πασπαλιζουμε με μπισκότα ορεο αν θέλουμε από πάνω και ρίχνουμε και δύο κουταλιές πραλινα σοκολάτας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
Βάζουμε σε κατσαρολακι το γάλα και τη σοκολάτα να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά .Το κατεβάζουμε .Προσθέτουμε μέλι.
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Dora Iliopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”