Συνταγές
Βελουδινο απολαυστικό και δροσερό – υπέροχο παγωτό
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
500 γρ. Κρέμα γάλακτος ζωϊκη 35% λιπαρά, κρύα ( οποιαδήποτε ζωϊκη κρ. γαλ. θέλετε αρκεί να έχει 35% λιπαρά για να πήξει με το χτύπημα)
( ΟΧΙ φυτική
ΟΧΙ στο τενεκεδένιο κουτάκι)
1 κουτί γαλα ζαχαρούχο ( 400 γρ. περ)
2-3 βανίλιες σκόνη ,
όχι περισσότερες , γιατί πικρίζει!
Εκτέλεση
Βάζω τα γαλακτοκομικά υλικά μου στο ψυγείο για 2-3 ώρες
Κτυπάω με μίξερ χειρός στην πιό δυνατή του ταχύτητα για 5 λεπτά ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ
Σε άλλο μπώλ το ζαχαρούχο , λιγότερα λεπτά χτύπημα να αφρατέψει
Με μαρίζ ( σπάτουλα) ανακατεύω( διπλώνω) την σαντιγύ απαλά και σιγά σιγά στο ζαχαρούχο και προσθέτω τις βανίλιες
Βάζω το παγωτό σε τάπερ που κλείνει καλά και μέσα σε σακούλα τροφίμων ,στην κατάψυξη για 8 ώρες
Σερβίρω απευθείας από κατάψυξη γιατί παραμένει αφράτο και μαλακό
# Μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει αν δεν θέλουμε σκέτο βανίλια:
*1 κγ μαστίχα κοπανισμένη σε σκόνη ή 1-2 σφηνάκια λικέρ μαστίχας
* Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα , αντί απλού
* Τρούφα , σταγόνες,ή φλεϊκς μαύρης, γάλακτος η λευκής σοκολάτας!
* Διάφορους ξηρούς καρπούς
*Μπισκότα απλά ή γεμιστά σε μικρά κομμάτια!
* Πουράκια σοκολάτας!
* Γλυκά του κουταλιού. ,σε κυβάκια και με το σιρόπι τους περιχύνουμε στο σερβίρισμα !
* Οτι άλλο μας αρέσει
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.